sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Talviset kirjankansikuvat (Joulukalenterin luukku 4)


Yllättävän vähän hyllystä löytyi kirjoja joissa on talvinen kansikuva. Viirun ja Pesosen joulupuuhat on yksi lapsuuden lempikirjoista, Bobin joulu syksyn kirjasatoa, Jäniksen vuosi saatiin arpajaisvoittona hiljattain, Taikatalvi ihana kirppislöytö ja Meidän Marikin  viime kuussa ilmestynyt uusintapainos, johon pitäisi piakoin tarttua. Manasin marraskuussa, etten lue yhtäkään joulukirjaa enää tänä vuonna, mutta luultavasti Elisan ilmaisista klassikoista löytynyt Saiturin joulu tulee luultavasti luettua.

14 kommenttia:

 1. Hauska postaus! Jäin oikein miettimään, mitä talvisia kirjankansia omasta kirjahyllystäni löytyy. "Suojattomien" kannessa ainakin on lunta (muistaakseni), mutta muita ei nyt tule mieleeni. Lastenkirjojen puolella niitä kyllä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenkirjoissa varmasti enemmän talvi- ja jouluaiheisia kirjoja löytyy, mikä näkyy sitten kansissakin. En ole varma olisiko meillä ollut vielä joku tähän sopiva, en jaksanut ihan jokaisen kirjan kantta katsoa :D

   Poista
 2. Kivat kuvat ja niin ihanan lapselliset kirjat! Bob on komee kissaherra <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lastenkirjoja löytyy hyllystä jonkin verran ja niissä varmaan jouluteemaisuus on suositumpaa kuin aikuisten kirjoissa, joten siksi varmaan talvisia kansia on enemmän niissä. Ja bob on ♥

   Poista
 3. Minua naurataa tuo Bobin joulu -kansikuva, kun ei Lontoossa juuri ikinä ole lunta :D Silti täälläkin joulua markkinoidaan lumikuvin. Se on jotenkin hassua. Kauniita ja tunnelmallisia kansia löytyy kirjahyllystäsi - ja ilmeisesti siellä on oikeasti lunta! Näin päättelen kuvistasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kirjassa Bowen palaa olikos se vuoden 2010(?) jouluun, jolloin ilmeisesti oli joku isompi lumipyräkkä Lontoossa joulukuussa ja mua vähän huvitti, kun jossain vaiheessa kauhistuneena kuvaili, miten on -10 astetta ja aivan epänormaalia. Meille kun tuo -10 ei erityisen kova pakkanen ole :D

   Joo, täällä Lahdessa on kyllä lunta oikein hyvä määrä. Toivon, että sää pysyy nyt kylmänä ettei sulaisi enää pois. En ole mitenkään talvi-ihmisiä tai muutenkaan lumesta välitä, mutta mielummin kerralla kunnolla lunta, kuin että sulaa välillä pois.

   Poista
  2. Joo, tarkoitin ihan yleisellä tasolla. Siis täällä (Lontoonkin) joulua kuvataan lumen kera (mainoksissakin), vaikkei sitä lunta ole. :D

   Talvella 2009-2010 oli lunta ja tavaomaista kylmempää, mutta päivälämpötilat eivät kyllä Lontoossa olleet -10. Pohjoisemmassa oli kyllä mitattu lähemmäs kahdenkymmenen pakkasasteita, mikä on tosi epätavanomaista täällä. Tuo talvi oli kyllä kylmin miesmuistiin Lontoossakin. :)

   Minäkin tykkäsin, että Suomessa on talvella lunta mieluummin kuin loskaa tai ankeaa harmaata. Lumi tuo valoa ja on kaunista katsella <3

   Poista
  3. Kieltämättä aika huvittavaa jos joulua mainostetaan lumikuvin, kun ei lunta edes ole :D Ja totta puhut, pitää olla iloinen lumesta, kun sitä täällä kerran on.

   Poista
 4. Hauska postaus! Mulla on lainassa muutama jouluaiheinen romaani, mm se Saiturin joulu ja Regina Raskin Jouluihminen, niissä ainakin on talviset kannet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitääpä useammin koittaa kuvailla erilaisia kirjakuvia!

   Poista
 5. Ihana idea ja ihania kirjoja! Marikki <3 Taikatalvi <3 Viiru ja Pesonen <3 Ja Saiturin joulu on kyllä aina yhtä mainio :) Mukavaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, ihania kirjoja :)<3 Harmittaa kun tuli luettua Taikatalvi keväällä, niin ei viitsi heti uudestaan. Näin joulun alla se olisi ihana kirja.

   Poista
 6. Ihania kansikuvia! :) Taikatalvi vähän yllätti, minulla on painos, jonka kannessa ovat Tuutikki ja Muumipeikko. Tuota kansikuvaversiota en ollut aiemmin nähnyt, mutta se on kyllä hyvin nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen nähnyt tuon version Taikatalven kannesta, tai itseasiassa niitäkin on kaksi vähän erilaista, joissa on kannessa Tuutikki ja Muumipeikko. Meillä on useampi muumikirja samantyylisellä kannella, tausta tuollainen pastellisävy ja sitten kuva alle puolet kannesta.
   Tiia

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!