lauantai 10. joulukuuta 2016

Sinikka Nopola: Likka, äite ja rouva Obama

Äänikirjat tuntuvat olevan kompastuskiveni. Valitsin onnekseni erittäin onnistuneesti itselleni ensimmäisen äänikirjan. Viimeksi niitä olen kuunnellut lapsuudessa. Kuunneltavaksi valikoitui Sinikka Nopolan Likka, äite ja rouva Obama. Kirja ei luultavasti olisi uponnut luettuna niin hyvin, mutta äänikirjana se toimi hyvin taustalla.

WSOY 2013
Äänikirjan kesto: 3h 24min
Lukija: Heidi Herala

En kuunnellessani tiennyt, että kirjan hahmot ovat tulleet tutuksi jo Nopolan aiemmissa kirjoissa, mutta se ei tuntunut sinällään haittaavan. Se on episodipohjainen romaani, jossa kuvataan Likan elämää. Henkilöt tuntuvat olevan tyhmiä, mutta hyväntahtoisia ja tietysti tarkoituksella. Hämäläiset Likka, Rampe ja Eila ovat todella hämäläisiä. Rampe vähäsanainen isä, Eila-äiti opastaa ja päsmäröi,
Likka filosofian kandidaatti, jolle monet asiat tuottavat vaikeuksia.

Murre toimii kirjassa täydellisesti näyttelijä Heidi Heralan lukemana, ei moittimista. Herala onkin esittänyt Eilaa Sinikka Nopolan näytelmässä Eila, Rampe ja palvattu onni, sekä näytellyt pääosaa elokuvassa Eila, Rampe ja Likka, täydellinen valinta siis lukemaan tätä äänikirjaa. Päättelen, että muissa kirjoissa Eila ja Rampe ovat olleet isommassa osassa, mutta tässä kirjassa pääosassa on Likka, jonka elämän kulkua kuvataan episodein lapsuudesta aikuisuuteen, äitiyteen ja perhe-elämään.

Kyllä kirja onnistuu pari tuntia viihdyttämään, kun samalla tulee puuhattua jotain muuta. Vaikka tässä kirjassa on lukemani mukaan synkeämmät aiheet ja vaiheet, kuin aiemmissa teoksissa, kirja onnistuu välillä hauskuuttamaan.

1 kommentti:

  1. Olin naimisissa rakkaan aviomieheni kanssa ja rakastelimme ja vaalimme itseämme hyvistä 2 vuosista ja jokainen asia meni sujuvasti, mutta kesäkuun 29. päivänä 2018 meillä molemmilla oli väärinkäsityksiä ja hän kertoi minulle, että suhde on ohi ja ettei hänellä enää ole minua tuntemaan minua ja pyydän häntä, koska rakastan häntä niin paljon, mutta hän kieltäytyi minusta niin alas, että tunsin, että maailma on loppunut minulle, mutta ystäväni kertoi minulle oikeinkirjanpitäjästä, joka auttoi sisartaan palauttamaan suhteensa takaisin, hyvä työ ja suosio kaikissa hänen pyrkimyksissä, mutta aluksi pelkäsin, mutta minun on annettava tämä mies oikeudenkäyntiin, koska rakastan mieheni kovin paljon ja en ole halukas menettämään häntä kenellekään naiselle, joten tilasin palauttamaan rakkausloitsun tästä mahtavasta oikeinkirjoittajan nimeltä tohtori igbinovia ja hän sai minut onnelliseksi naiseksi sanomaan sen kaiken, että mieheni palasi luokseni suurella rakkaudella ja välittävällä sydämellä… Todistan tälle suurelle oikeinkirjoittajalle, että olet suuri mies tässä maailmassa ja tarkoitat niin paljon minulle, että olet paras loitsu er. voit ottaa yhteyttä tämän miehen kanssa sähköpostitse, jos tarvitset todella ongelmasi ratkaistavaksi. Täällä hänen sisällönsähköposti osoitteeseen doctorigbinovia93@gmail.com voit myös kirjoittaa hänelle whats-sovelluksen kautta +2348144480786.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!