torstai 15. joulukuuta 2016

Joululahjaideoita

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja alkaa olla viimeisiä hetkiä tehdä nettiostoksia, joiden haluaa ehtivän jouluksi perille. Kasasimme tähän postaukseen joululahjavinkkejä niiden kirjojen pohjalta joita olemme tänä vuonna lukeneet.

Elämänkertojen ystäville:

Marko Lempinen: Läpi Helvetin - Marko Jantusen tarina:
Entisen jääkiekkoilijan traaginen tarina kaukaloiden supertähdestä tappouhkauksia pelkävääksi narkkariksi oli pysäyttävä lukukokemus.

Eläinten ystäville:

James Bowen: Bobin Joulu:
Bobin joulu jatkaa hyväntuulisen kaksikon tarinaa ja kirja tuli ahmaistua nopeasti, kuten edellisetkin kirjat, joita ei tarvitse olla lukenut ennen tätä.

Riikka Hedman: Sämpy:
Kissaihmisiä on hemmoteltu kuluvana vuonna myös Riikka Hedmanin valokuvakirjalla, jossa pääosassa seikkailee Sämpy, hyvin pörheä norjalaista metsäkissaa muistuttava karvakasa. Hauskoja tilannekatsauksia, mietteitä, menoa ja meininkiä kissan näkökulmasta.

Lapsille, lapsenmielisille ja nuorille:

Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin:
Siri Kolun Finlandia-ehdokkaana ollut nuortenkirja kuvaa tiivistetysti, ytimekkäästi ja uskottavasti aikuistumisen ja muutoksien keskellä painivan nuoren kesää.

Salla Simukka: Sisarla:
Sisarla on kaunis tarina ystävyydestä. Saku Heinäsen kuvitus on upeaa.

J.K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja Salaisuuksien kammio:
Jim Kayn kuvitus herättää Harry Potter -sarjan toisen osan uudelleen henkiin. Ehdoton suositus kaikille kirjasarjan faneille.

Lisäksi tänä vuonna on julkaistu iki-ihanan Astrin Lindgrenin mahtavia kirjoja uusintapainoksena, esimerkiksi Meidän Marikki, Ronja, Ryövärintytär ja Veljeni, Leijonamieli.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden ystäville:

Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista:
Fiktiivisen Engelin yöpäiväkirjan teksti on kaunista ja runollista.

Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan:
Korhosen Finlandia-ehdokkuudella palkittu vaimonsieppausdraama jarrutteli hieman alussa, mutta vauhtiin päästyään ei kirjaa pystynyt laskemaan käsistään.


4 kommenttia:

 1. Noista kirjoista omalla toivelistallani on tällä hetkellä tuo Sämpy-kirja. Se on maailman hurmaavin kissa <3 Jukka Viikilän kirjakin kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sämpy on ihana :)♥ Emme laittaneet listalle mitään itse lahjaksi pyytämiämme, koska ei olla pyydetty. Huh, rahaa vain lähinnä. Luultavasti niistä kuitenkin osa menee kirjojen ostoon sitten joulun jälkeen...

   Poista
 2. Kirjat ovat niitä parhaita joululahjoja 📕🎄📗 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänä vuonna lahjalistalla lähinnä vain rahaa, mutta eiköhän niistä jonkinmoinen siivu mene sitten uusien kirjojen hankkimiseen!

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!