lauantai 17. joulukuuta 2016

Novellimaraton (päivittyvä postaus)

Novellimaraton on novellihaasteenkin järjestäjän, Ompun, emännöimä lukumaraton. Lähdettiin tähän suurella innolla mukaan, mutta ollaan kumpikin kipeinä, joten lukusaldo saattaa jäädä pienemmäksi kuin alun perin suunniteltiin. Aloitettiin lukumaraton tänään klo 15.00 ja jatketaan sitä siis huomiseen 14.59 asti.


Klo 15:00 Tiia aloitti ensimmäisenä lukemaan Michael Cunninchamin Villijoutsenet ja muita kertomuksia -novellikokoelmaa kaksi ensimmäistä novellia, 32 sivua.

Klo 15:00 Tommi aloitti George Saundersin Joulukuun kymmenes -novellikokoelman kahdella novellilla, 30 sivua.

Kipeys rajoittaa suuresti lukemista, sillä iltaa kohden kuume kipusi pikkuhiljaa ylöspäin, kunnes yhdentoista aikoihin alkoi tuntumaan olo vihdoin inhimilliseltä.

Klo 23:00 Tiia jatkoi Villijoutsenia neljällä novellilla, 47 sivua. Yhteensä kuusi novellia, 79 sivua.

Klo 23:00 Tommi jatkoi Saundersin parissa kolmen novellin verran, 50 sivua. Yhteensä viisi novellia, 80 sivua.

Sunnuntaina jo olo pitkien yöunien ansiosta paljon parempi, eikä kuumettakaan ole. Lukemiseen saimme pienen loppukirin vielä. Kipeänä emme ole sen tarkemmin jaksaneet raportoida lukukokemuksista, vaan kirjoista tulee sitten ajallaan omat juttunsa.

Su klo 14:00 Tiia jatkoi Villijoutsenien parissa kahdella novellilla, 46 sivua. Yhteensä koko maratonille saldo kahdeksan novellia, 125 sivua.

Su klo 14:00 Tommi tarttui Tove Janssonin Näkymättömään lapseen ja viihtyi muumien parissa kolmen novellin ja 60 sivun verran. Yhteensä maratonin saldo kahdeksan novellia, 140 sivua.

16 kommenttia:

 1. Joulukuun kymmenes on niin hyvä! Erilainen, yllättävä, älykäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman ensimmäisen novellin perusteella vaikuttaa kyllä oikein hyvältä :)

   Poista
  2. Minullakin on tuo teos pinkassa, mutta aloitan sen huomenna. Paranemista teille! :)

   Poista
  3. Kiitos Joanna :) Kaipa tämä tästä pikkuhiljaa. Tosin Tommi on ollut kipeenä jo viime viikon keskiviikosta ja mulle iski perjantaina sama tauti... Toivottavasti jouluksi tervehdytään.
   Tiia

   Poista
 2. Ihana, kun osallistutte tähän haasteeseen, vaikka olette sairaina. Itse jätin suosiolla väliin tämän haasteen, koska arvasin, että on hieman kiire joulupuuhastelujen kanssa.
  Pikaista paranemista teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti flunssa helpottaisi pian. Tommi on ollut jo pidempään kipeänä, ja nyt mäkin sitten. Meillä ei olisi mitään kiireitä ollut ja nyt vähän harmittaa, kun ei lukemisesta tule oikein mitään :( Voihan sitä tietysti itekseenkin pitää vastaavaa myöhemmin.
   Tiia

   Poista
 3. Onneksi novellihaaste jatkuu tämänkin jälkeen, vaikkei maratoniin kaikkea haluamaansa ehtisikään lukea :) P.S. Miten olenkin unohtanut Michael Cunninghamin? Pidin joskus aikanaan todella paljon Samaa sukua -romaanista, mutten jostain syystä ole lukenut häneltä muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä! Vähän ajattelin että voidaanhan me pitää sitten tuossa joulun jälkeen jotain vastaavanlaista ihan kahden kesken, kun tuntuu nyt ettei oikein olo salli. Ehkä kohta uusi kokeilu novellien parissa. :) Mä en ole aiemmin lukenut Cunninghamia, vaikka on monesti tullut vastaan. Villijoutsenista sen sijaan kiinnostuin heti kun kuulin!
   Tiia

   Poista
  2. Minä tykkäsin Villijoutsenista. Paranemisia!

   Poista
  3. riitta k, näin kuuden novellin perusteella olen kyllä kovin tykästynyt tähän. Ja kiitos :)

   Poista
 4. No voi harmi tuota sairastelua. :( Hyvin saitte silti luettua. Lähetän parantavia ajatuksia teille molemmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ainakin yöllä olo koheni jo rutkasti ja aamulla vielä parempi. Tuli nukuttua aika pitkät yöunet ja tällä hetkellä ei ainakaan ole kuumetta. :)
   Tiia

   Poista
 5. Hyvinhän te saitte luetuksi, vaikka saurastelu verottikin. Jouluksi kuntoon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvin luettiin lopulta. Tommilla on flunssa jatkunut 1,5 viikkoa ja on nyt siinä kunnossa että pääsi tänään töihin. Mä oon ollut kipeä vasta perjantaista, joten toivon ettei veny yhtä pitkäksi kuin Tommilla ja olisin(oltaisiin) jouluna terve. :)
   Tiia

   Poista
 6. Olosuhteisiin nähden veditte kyllä ihan sikahyvin. Mahtava suoritus. Toivottavasti saatte viettää joulun terveenä!

  Voisinkin lisätä Tove Janssonin omalle novellilistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllättävän hyvin suoriuduttiin. Toivotaan, että flunssa helpottaisi pian. Tove Jansson kannattaa ehdottomasti lisätä, meille on tulossa Tove Jansson neljän pokkarinjuhlapaketti, mutta ei ehtinyt maratoniksi perille..

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!