perjantai 5. elokuuta 2016

Miikka Pörsti: Kaikkien juhla

Miikka Pörstin lastenkirja Kaikkien juhla (Tammi 2016) on ajankohtainen kertomus paljon esillä olleesta aiheesta. Ennakkoluuloista, rasismista, syrjimisestä ja suvaitsemattomuudesta.



Kirjan päähenkilönä on 8-vuotias Kettu-Petteri, jonka elämässä kaikki näyttää olevan ihan hyvin. Hän asuu rivitalossa, jossa asuu kolme hänen ikäistään kaveria ja he leikkivät yhdessä pihalla. Kettu-Petterin maailma mullistuu, kun rivitaloon muuttaa uusi lapsi perheineen, Muhammad, jota kaikki kutsuvat Muhikseksi. Uudessa tyypissä on Kettu-Petterin mielestä jotain outoa, eikä hän oikeen saa päähänsä mitä. Muhis puhuu erikoisesti ja Kettu-Petterin mielestä hän myös haisee. Kettu-Petterin harmiksi hänen kaverinsa ovat eri mieltä ja heidän mielestään Muhis on mukava. Kettu-Petteri pysyy kannassaan, että Muhiksessa on jotain outoa. Hän yrittääkin kääntää kavereitaan Muhista vastaan ilkeillä tavoilla.

   

★★★★

Teksti on sujuvaa ja kirjoitettu kielellä, jota kohdeyleisö ymmärtää. Kirjan takana on tärkeä ajatus ja kirja toimii todella hyvin myös aikuisille lukijoille. Marika Maijalan kaunis ja värikäs kuvitus sopii kirjaan täydellisesti.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!