lauantai 20. elokuuta 2016

James Bowen: Katukatti Bob ja Bobin maailma

Arvostelussa nyt kaksi kirjaa. Katukatti Bobin olen lukenut jo vähän keväämmällä, mutta yritin siitä kirjoittaa tähän lyhyesti. Teksti ei jäänytkään niin lyhyeksi, joten otin myös ensimmäisen kirjan kunnolla mukaan tähän tekstiin.

WSOY 2014Katukatti Bob kertoo James Bowenin, toipuvan huumeaddiktin tarinaa. Entinen elämä narkkarina jatkui vuosia, kunnes James tapasi Bobin. Oranssin kissan, joka tarvitsi hänen hoivaansa. Vaikka James aristelee kissan pitämistä itsellään, koska yrittää vasta toipua riippuvuudestaan, he löytävät kuitenkin tiensä toistensa sydämiin. Bobista on Jamesille apua rahan tienaamisessa, heidän myydessä Big Issue-lehteä. Kirja valaisee hyvin minkälaista on työskenellä kaduilla, jossa ei aina ole turvallista, milloin mistäkin syystä.

★★★★

Tarina on toki varmasti siloteltu ja kaunisteltu, koska entisen narkkarin tarinasta on haluttu vetävä. Kirjassa on siis loppujen lopuksi aika vähän kerrottu Jamesin heroiini-ajoista. Syyksi epäilen, että James ei edes välttämättä niistä ajoista kauheasti halunnutkaan kirjoittaa, koska on sen maailman jo taakseen jättänyt. Lisäksi tarinasta on varmasti haluttu tehdä myyvempi.

WSOY 2015


Bobin maailma-kirjassa parivaljakon tarina jatkuu. James on saanut elämälleen uuden suunnan huolehtiessaan Bobista.  James myy Big Issue-lehteä ja toimeentulo on vähän turvatumpi suosion ansiosta. Kirjan aikana James pääsee myös eroon korvaushoidostaan.  Elämä kaduilla ei ole helppoa ja riesana on varkaat ja välillä Bobiin inhottavasti suhtautuvat ihmiset. Kirjassa kuvataan myös heidän suurta suosiotaan ja aikaa, jolloin James kirjoitti Katukatti Bobin. Kirjassa valotetaan hieman enemmän Jamesin arkea ennen Bobia, kun hän eli vielä kodittomana.

★★★Kirjojen teksti on yksinkertaista ja helppolukuista. Jaksoi ilahduttaa hyvin kahden kirjan verran. Kumpikin kirja sympaattinen selviytymistarina, ja toivottavasti luo uskoa muihinkin epätoivoisessa tilanteessa oleviin. Kirjat ilahduttivat ja hymyilyttivät. Suosittelen kaikille eläinten ystäville ja kaikille jotka kaipaavat kevyttä lukemista.


Osallistun näillä ja muutamalla muulla kirjalla Katvealueen kirjavat kissat- lukuhaasteeseen. 


Tiia

5 kommenttia:

 1. Kissakirjathan ovat mukavia. Olen itse tuon ensimmäisen lukenut ja pidin. Voisin tuon toisenkin lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suosittelen tuota toista kirjaa jos ensimmäinen on uponnut! :)

   Tiia

   Poista
 2. Vielä kiitos haasteeseen osallistumisesta! Blogissani on sinulle tunnustus, poikkea katsomassa: http://kalmannos.blogspot.fi/2016/08/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tunnustuksesta! Mukava yllätys myrskyisän päivän keskellä. :)

   Tiia & Tommi

   Poista
 3. Eli siis... bob on paras? tätäkö yrität minulle kertoa? Et kai ole tosissasi? bob on varmaan SURKEIN kissa jonka olen ikinä nähnyt. Olet LUUSERi jos luulet että bobin kirjaat on hyviä.  - Sanoi idiootti.

  Vain idiootit lulee että bob on paha

  voi ei, ne koputtelevat ovelle! Bobnäki minun kirjoittaman tämän!!! Bob pliis, se oli vain vitsi.. ei bob.. ei ei ei ei ei eieiiiiiiidfgjkhadgadgtjklvjg

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!