tiistai 9. elokuuta 2016

Heli Slunga, Jaana Seppänen: Lapin Lolita


Kirja kertoo kolmesta henkilöstä. Yksi heistä on 18-vuotias Irene, joka on muuttanut pohjoisesta Helsinkiin. Hänen aikeinaan on huutokaupata neitsyytensä. Toinen päähenkilö on vironvenäläinen Nadja, strippari ja prostituoitu, joka koittaa tienata rahaa Virossa asuvalle tyttärelleen.  Nadjan unelma on asua Suomessa ja elää aviossa. Kolmas hahmo on Johtaja, mies joka janoaa nuoruuden viattomuutta.

WSOY 2016


Tarttuessani kirjaan minulla oli tietyt odotukset sitä kohtaan. Rehellisesti sanottuna, en odottanut erityisen paljon. Kirjailijat eivät olleet minulle entuudesta tuttuja, mutta kirjan aihe kuitenkin kiinnosti. En ole bitch-littiä ennen lukenut, en ollut siitä ennen kuullutkaan. 

★★★

Kirja oli minulle vaikea arvioida, se oli mielestäni ihan okei. Toisaalta se myös tarjosi yllättävän paljon, joten voisin sanoa reilusti, että pidin kirjasta. Olen kuullut kirjan herättäneen joissakin suuriakin tunteita, vihaa ja suuttumusta. En ihmettele sitä sinänsä, sillä kirja saattaa olla joillekin liian roisia luettavaa. Itse olen jollain tapaa kai vähän häiriintynyt, kun teksti ei minulle tuottanut ongelmia. 

Kirjassa käytetty kieli on hienoa, murretta on käytetty hienosti hyväksi. Itse lukeudun niihin muutamiin jotka eivät pidä murteiden lukemisesta ja kirjan alussa tunsin hetken jo tuskautuvani. Onneksi jatkoin lukemista. Pakko myöntää, tykästyin. 

Pidin eniten Johtajan sekä Irenen osuuksista. Nadja ei niin hahmona sytyttänyt ja varsinkin alussa hänen kappaleidensa lukeminen tökki. Olisin kaivannut ehkä lisääkin Johtajan osuuksia, mutta tosiaan tämähän olikin bitch lit-kirja. Kirjassa on moniulotteinen kerronta.

Mielestäni kirjasta löytyy muutakin kun vain ulkokuori, räävittömyys. Kirjassa kuvataan rehellisesti kahta naista, ja vaikka välillä saattaisi tuntua, ettei henkilöt olisi todellisia, niin valitettavasti kuitenkin on. Tarkoitan, tätä tapahtuu oikeasti.  Minä näin Irenessä erään ihmisen.  

Tiia

3 kommenttia:

 1. Hei! Slunga on minulle tuttu runojensa myötä (suosittelen!), mutta jotenkin mietin onkohan tämä tarina minulle... Herätit mielenkiintoni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) Kiva, että kiinnostaa. Pitääkin ottaa lukuun Slungan runoja, kiitos suosituksesta! Tämä kirja voi olla tosiaan joillekin liian roisia tekstiä. Itse tulee luettua jonkin verran vähän ns. rajumpia kirjoja, niin ei minulle ollut liian rankka. Riippuu tietysti mitä tykkää lukea.

   Tiia

   Poista
 2. Tarinaani on todennäköisesti samanlainen, mutta löysin kiireellisen ratkaisun entisen poikaystäväni palauttamiseksi takaisin kotiin niin monen vuoden erotuksen jälkeen. Aviomieheni kärsi suhteessa toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltään Oduduwa. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii BABa: n lupauksena.
  Aviomieheni oli aluksi erittäin jämäkkä, mutta aviomieheni Anderson tuli takaisin kotiin pyytämään anteeksi ja pyytämään anteeksi antamista, tänään olemme nyt onnellisempia kuin koskaan.
   En olisi voinut tehdä tätä rakkausloitsun osaa aktivointiin ilman Baba Oduduwan apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä.
  Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä kaikille, joilla on avioliitto tai mikä tahansa suhdekriisi, ota nopeasti yhteyttä tähän henkiseen loitsun palauttajaan palatakseen entinen rakkaus.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!