torstai 2. helmikuuta 2017

Tiian tammikuu

Tammikuu eteni lukemisien kohdalta sutjakkaasti ja näin vuoden alussa on mukava aloittaa traditio kuukausittaisesta koosteesta. Luin tammikuussa 18 kirjaa (4220 sivua). Kaksi kirjaa luin 31.1.-1.2. yöllä puolen yön jälkeen loppuun, joten niitä en laske mukaan. 😃 Suurin osa luetuista kirjoista nappasi goodreadsiin neljä tähteä, joten luetut olivat heti vuoden alkuun tasokkaita.

Tammikuun parhaiksi lukukokemuksiksi osoittautuivat:
Pekka Hiltusen Onni, Helmi Kekkosen Vieraat, Minna Rytisalon Lempi, Anja Kaurasen Syysprinssi, Caitlin Moranin Näin minusta tuli tyttö, Viimeiset villitykset, Emma Puikkosen Eurooppalaiset unet, Jouni Rannan ja Marko Erolan Vilpitön mieli.


En olisi etukäteen uskonut nimeäväni kuukauden parhaiksi lukukokemuksiksi kahdeksaa kirjaa, mutta se vain kuvaa sitä kuinka hyviä kirjoja olen tänä vuonna ehtinyt jo lukemaan.

Tein joulukuussa päätöksen blogata kaikki lukemani kirjat, mutta en halua blogata kirjoista joista Tommi on jo ehtinyt kirjoittamaan. Mainitsen siis tässä, että luin Emma Puikkosen Eurooppalaiset unet ja pidin siitä todella, ansaitsi Finlandia-ehdokuutensa. Lisäksi Tommin jo bloggaamista kirjoista luin myös Lauren Beukesin Zoo Cityn, johon Tommi rakastui. Itse en pitänyt kirjasta aivan yhtä paljon, mutta se yllätti älykkyydellään ja loppua kohti kuitenkin pidin. Alkuun en ihan päässyt kirjan matkaan, mutta viimeiset 150 sivua luin kerralla.

Muutamat kirjat on vielä tammikuun luettavista bloggaamatta, mm.
Jouni Ranta, Marko Erola: Vilpitön mieli
Johanna Sinisalo: Enkelten verta
Anja Kauranen: Ihon aika

Toinen päätös oli lukea näin Suomen juhlavuonna mahdollisimman paljon kotimaista kirjallisuutta ja tammikuussa se toteutui. Luetuista 18:sta kirjasta peräti 12 kirjaa oli kotimaisia! Hämmentävää, mutta mukavaa oli myös naisten suuri osuus luetuista. En ikinä juurikaan kirjoja valitessani mieti kirjailijan sukupuolta, vaan kirjat yleensä valikoituvat aihepiirinsä ja sisältönsä takia ja valinnat yleensä kallistuvat suht-miesvoittoiseen puoleen. Tammikuussa 12 kirjaa oli naisten kirjoittamia, yksi salanimellä kirjoitettu (sukupuoli ei tiedossa) ja miesten kirjoittamia 5.Muuta kivaa faktaa:
Yksi elämäkerta, yksi lastenkirja, yksi satukirja, kolme nuortenkirjaa, yksi novellikokoelma, pari muisteloa, loput kaunoa.

Helmet-lukuhaasteeseen taisin kuitata yhtä monta kohtaa, kuin luin kirjojakin eli 18. 

Tällä hetkellä olisi useampi kirja bloggaamatta, haasteet tekemättä, kommentit vastaamatta, muutamat muut blogijutut hoitamatta, mutta pyrin tässä helmikuun alkupäivinä taas pyöräyttämään blogin käyntiin. Tällä hetkellä jotenkin ylivirittynyt fiilis, en pysty lukemaankaan - joten ehkä voisin purkaa energiaa näihin blogijuttuihin, ehkä olen liian hermostunut siihenkin. Tunnen tällä hetkellä oloni kauhean stressaantuneeksi, vaikkei ole edes mitään syytä. Joku vois sanoa, et istu alas ja pysähdy, mutta enhän mä muuta teekään.

12 kommenttia:

 1. Apua, teidän kämppä näyttää ihan superkivalta!


  (tai ainakin oletan että kuva on teiltä... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Vasen kuva on makkarista ja siihen oon tyytyväinen. Oikee olkkarista ja oon koittanu kehitellä tänne jotain kivaa. Onnistuin nappaamaan ihan hyvän kuvan kuitenki!

   Poista
 2. Helmet lukuhaastehan on sinulta jo kohta suoritettu tuota vauhtia :D Mukavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, jep :D Ehkä sitten loppuvuonna voi valita joihinkin kohtiin osuvampia kirjoja. Kiitos samoin!

   Poista
 3. Mittava ja komia startti tälle lukuvuodelle! Kaikista luetuista bloggaamisen suhteen oma päätös on jättää väliin ne teokset, jotka eivät herätä niin mitään elikkä nollalukukokemukset, jos eivät jo jääneet matkan varrella kesken ja päätyneet sinne, minne kuuluvatkin eli palautuksen unhon suohon.

  Ja hei: joskus on elo kuin kissan lokoisa kehräys sylissä. Anna itsellesi aikaa, väkisin vääntämällä ei synny kuin.... Kliseisesti: laske kymmeneen ja hengitä syvään ja palaa näppäimistölle, kun sormenpäissä taas mukavasti kihelmöi ja aivoissa kutittelee. Mainiota viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuohan onkin ihan hyvä päätös, joidenkin kirjojen kanssa pää lyö muutenkin tyhjää että mitä niistä sanoisi. Ehkä sitten voi vähän soveltaa tuon kanssa. Kiitos mukavasta kommentista, pitäisi ehkä koittaa meditaatiota, jos se toisi helpotuksen. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Vaikuttaa siltä, että tammikuu oli mukava lukukuukausi! Toivottavasti se stressaantunut ja ylivirittynyt olokin helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tammikuu oli varsin mukava lukukuukausi! Ja eiköhän se pikkuhiljaa, kiitos mukavasta kommentista :)

   Poista
 5. Hyvä saldo heti vuoden alkuun! Kevät on vähän sellasta ylivirittynyttä aikaa. Ota iisistä ja mukavaa helmikuuta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä aloitus vuodelle kyllä. Ehkä tää kevät vähän on, toivottavasti tästä rauhottuu :D Oikein mukavaa helmikuuta!

   Poista
 6. Siis miten?! miten ihmeessä kerkesit lukee 18 kirjaa?! :D ite luin 6 tai 7 ja pidin sitä itselleni hienona saavutuksena :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta kyllähän se 6 tai 7 on hieno saavutus. Mulla vaan on liikaa aikaa, eli ei muhun kannata verrata :D Pitää aina suhteuttaa siihen omaan lukutahtiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!