keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Helmikuun hiljaisuus ja Kirjavat Kissat -lukuhaasteen koonti

Blogi viettää helmikuun pientä hiljaiseloa, muutama postaus on tuloillaan jossain vaiheessa, mutta julkaisutahti lienee harvempi. Bertta-kissamme päivät päättyivät maanantaina 6.2. ja siksi ei tällä hetkellä ole kiinnostusta juuri mihinkään kirjoittamiseen eikä lukeminenkaan oikein luista, joten helmikuussa tuskin kovin montaa kirjaa tulee edes luettua. 

Osallistuimme elokuussa alkaneeseen Katvealue-blogin Kirjavat Kissat -lukuuhaasteeseen jossa on tarkoituksena lukea kirjoja joissa on kissa tärkeässä roolissa. Tärkeimpänä osuutena haasteessa oli jollain tapaa tehdä lahjoitus eläinsuojelulle lukemiensa kirjojen määrän mukaan.

Saimme luetuksi kohtalaisen määrän kissa-aiheisia kirjoja, ja jopa postattuakin niistä. Alla on listattuna kaikki kirjat joissa kissoja seikkailee suuressa roolissa ja jotka luimme ja postasimme aikavälillä 8.8.2016-8.2.2017:

Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan
James Bowen: Bobin joulu
Riikka Hedman: Sämpy
James Bowen: Katukatti Bob & Bobin maailma
William S. Burroughs: Kissa sisälläni
Sven Nordqvist: Viirun ja Pesosen joulupuuhat
Gösta Knutsson: Pekka Töpöhäntä -kirjoja

Pari kirjaa jäi blogin puolella esittelemättä, mutta kymmenen euron lahjoitus lähti joulun alla phesyn lahjoitustilille.

16 kommenttia:

 1. Olettekin tehneet kunnioitettavan määrän kissa-aiheisia postauksia. Mielenkiintoinen lista. Huomasin ekan blogin perustettuani (11 vuotta sitten) että kissa-aiheisia blogeja oli valtavasti, eli siis kissoja rakastavia ihmisiä on maailmassa valtavasti. Osanottoni Bertta-kissan poismenoon 💕

  PS Viemme aina silloin tällöin Hesyyn vanhoja pyyhkeitä ynnä muuta eläinten pehmikkeiksi ja tavaraa myytäväksi heidän kirpparillaan 🐈 🐾 🐕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakirjat näin eläinystävänä(varsinkin kissaihmisenä) ovat mukavaa lukemista. Kiitos ♥ Tuo onkin hyvä muistaa, täälläkin päin on eläintalolla kirppis, sinnehän tosiaan voi viedä kampetta ja hyvä on laittaa vanhat pyyhkeet ja lakanatkin kiertoon tärkeään tarkoitukseen.

   Poista
 2. Minua oikein harmittaa, että en ehtinyt noihin kissahaastekirjoihin mukaan. En vain ehtinyt. Erityisesti pidin Katukatista ja sen annista sen omistajalle. Olen punaisten kissojen fani muutenkin. Töpöhännät olen tietenkin lukennut ja joitakin minulla on yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kaikkeen ei voi ehtiä - se on harmi. Nytkin on niin suuri määrä haasteita käynnissä. Katukatti Bobin ja omistajan tarina jäi kyllä mieleen. ♥

   Poista
 3. Lemmikki on osa perhettäään ja yhteisöään, joten siitä ja kaikista yhteislon vuosista luopuminen on raskas velvollisuus. Tunnetila on tuttu, joten Bertalle RIP ja teille lämmin myötäelämiseni.

  VastaaPoista
 4. Osanottoni myös ja voimia teille. Sitä aina lemmikin ottaessaan miettii, että joskus siitä joutuu luopumaan, mutta eihän siihen osaa silti valmistautua. Se hetki tulee monesti yllättäen ja suru on suuri. Sitähän menettää kaverin. RIP Bertta <3

  Haaste kuulosti hauskalta, harmi etten itse hoksannut tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Luopuminen on prosessina hyvin vaikea, vaikka aina sen tiedostaa että jonain päivänä se on edessä. Berttakin oli jo niin vanha.

   Poista
 5. Osanottoni Bertan poismenon johdosta - on aina rankkaa menettää rakas perheenjäsen.
  Luittepas paljon kissa-aiheisia kirjoja! Omaksi saldokseni kertyi viisi kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. ♥ Hieno saldo tuo viisi kirjaa!

   Poista
 6. Osanottoni Bertan poismenon johdosta. Surullisia uutisia, mutta onneksi teillä on kauniita ja ihania muistoja Bertasta, joita voitte vaalia. Yrittäkää jaksaa surun keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset. ♥ Ja totta, onneksi on ne muistot.

   Poista
 7. Bertan menetyksen unohdin pahoitella. Olen kasvattanut kisoja 20 vee, kulkenut näyttelyissä, ollut aktiivi kaikin osin ja omistanut maatiaisia. Jokaista menestystä suree, ja joistain ei toivu koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset ♥ Ja kyllä, menetyksinä nämä ovat todella rankkoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!