sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Minikatsaus luettuihin Vol. 2


Vaikka marraskuun lukuhaaste on kohdallamme edistynyt hyvin (ainakin alkuun), välillä ollaan luettu paljon suurempia määriä kuin vaadittu 30 sivua päivässä, kaivattiin lisäpuhtia lukemiseen ja Tommi ehdottikin jonkinlaisen lukumaratonin pitämistä. Lukumaraton vaatii ohuita ja helppoja kirjoja, ja koska meiän kirjaston aikuisten osasto on rempassa, mietittiin hetki. Päätettiin lähteä kirjastoon sitten lasten- ja nuortenosastolle etsimään luettavaa ja kyllähän sitä löytyikin. Aikuisten kirjojen tämän hetken suppeasta valikoimasta löytyi mukaan myös yksi maratoniin sopiva pikkukirja. Lukumaraton jäi kuitenkin pitämättä, mutta molemmilla viikonlopun(siis sen edellisen, ei kuluvan) lukusaldo oli kuitenkin varsin hyvä. Tämä postaus on tekeytynyt jo viikon...

Tähän mennessä Tommi on lukenut Yuri Herreran Maailmanlopun merkit ja Kalle Veirton The Next Onen. Tiia puolestaan on myös lukenut The Next Onen ja lisäksi David Benedictusin Paluu puolen hehtaarin puistoon ja  Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin, josta tulossa oma postauksensa.

Tämä viikko onkin sitten lukemisten suhteen mennyt aika huonosti, molemmilla taitaa vähän kolkutella lukublokki. Ollaan oltu jo useampi päivä lukematta ollenkaan, mutta ei olla otettu mitään stressiä asiasta. Tiialla lukujumi tuli siitä, että luki päivän sisään lastenkirjan ja kaksi nuortenkirjaa, sitten koitti siihen perään lukea jotain muuta, koska alkoi jo töks-töks-tökkimään. Tommi suositteli lukemaansa Yuri Herreran Kartellin trubaduuria, johon Tiialla meinasi heti mennä hermo, sen omatessa erittäin tarinamaista kerrontaa. Kirja ei kuitenkaan lentänyt seinään, mutta sitä myöden pari päivää nyt himmailtu lukemisen suhteen. Pari blogitekstiäkin on ollut työn alla, mutta ilmeisesti lukujumi on osaltaan edistänyt myös kirjoitusjumia.

Kalle Veirton The Next One kertoo yhdeksäsluokkalaisesta Pasi Rannasta, joka alkaa koulutyönään kirjoittamaan katkoaika.com-nimiselle jääkiekkopalstalle, sekä opettelemaan radioselostusta. Kirja oli erittäin nopealukuinen, ja taittuikin yhdeltä istumalta. Tapahtumat etenivät erittäin nopeasti ja kaikkiin ongelmiin löytyi heti ratkaisu. Aihepiirinsä puolesta kirja oli viihdytti Tommia, koska hänkin kirjoittaa paljon viestejä Jatkoajan keskustelupalstalle. Tommin mielestä parasta antia kirjassa olikin juuri nuo Katkoajan keskustelupalstalle kirjoitetut viestit joista osa oli kuin suoraan esikuvansa keskustelupalstalta lainattuja. Tiiaa aihepiiri ei niin kiehtonut ja lukukokemus jäi hyvin pintapuoliseksi raapaisuksi. Kirja oli kuitenkin niin lyhyt, että Tiia ahmi sen kerralla ja päätti sitten unohtaa koko kirjan. 👿

Karisto 2016
145s.
Kirjastolaina
Yuri Herreran Maailmanlopun merkit puolestaan kertoo meksikolaisesta nuoresta naisesta, joka salamatkustaa rajan yli Yhdysvaltoihin tarkoituksenaan etsiä veljensä. Matkalle mahtuu mukaan selkkauksia rajavartijoiden, salakuljettajien ja rikollispomojen kanssa.

Kirja oli samankaltainen kuin aiemmin arvostelemani Kartelin trubaduuri. Vaikka Maailmanlopun merkit olikin aihepiirinsä puolesta hyvinkin erilainen kuin kirjailijan esikoisteos, Herreran "satumainen" kirjoitustyyli teki lukukokemuksesta hyvin samanoloisen. Tämänkään lukemiseen ei kahta lukukertaa kauemmin vierähtänyt aikaa. Mukava pieni välipala, joskin hieman heikompi kuin edeltäjänsä.

Sammakko 2016
115s.
Kirjastolaina

Sara Shepardin Virheetön on suositun Valehtelevat viettelijät -kirjasarjan toinen osa. Aloitin kirjasarjaa lukemaan, koska olemme Tiian kanssa totaalisen koukussa kirjojen pohjalta tehtyyn samannimiseen tv-sarjaan, josta olemme katsoneet kaikki suomeksi julkaistut tuotantokaudet.

Aloitin itse asiassa tämän kirjan lukemisen jo kesällä, mutta jostain syystä silloin motivaatio lopahti. Nyt kirja tuli kuitenkin ahmittua pikavauhdilla loppuun, ja lisää tulee varmasti luettua piankin. Siinä missä ensimmäinen kirja oli hyvinkin tylsä, koska tapahtumat olivat käytännössä täysin samat kuin tv-sarjan parissa ensimmäisessä jaksossa, tämän toisen kirjan kanssa ei ollut samaa ongelmaa.

Tapahtumat alkavat tässä toisessa kirjassa mennä todella rankasti eri suuntaan kuin tv-sarjassa, joten ensimmäisen kirjan ennalta-arvattavuus loistaa poissaolollaan. Tapahtumat etenevät todella nopeasti ja uusia juonenkäänteistä syntyy kokoajan A:n piinatessa tyttöjä, heidän yrittäessään selvittää hänen henkilöllisyyttään. Neljä eri päähenkilöä joiden jokaisen oma henkilökohtainen tarina etenee omissa kappaleissaan pitää mielenkiinnon jatkuvasti yllä.

Gummerus 2012
305s.
Oma ostos

8 kommenttia:

 1. Oi, olipa monta kivan kuuloista nuortenkirjaa - ne kun ovat mun sellainen guilty pleasure. Varsinkin amerikkalainen YA-genre on todella tasokastakin jopa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee tutustua genreen paremmin. Ainakin nuo Shepardin kirjat on erittäin hyviä. :)

   Poista
 2. Melko vieraita kirjoja minulle. Tuo Yuri Herrera on kyllä nimenä tuttu, olen sitä lääppinyt kirjastossa mutta en lainannut. Ehkä kokeilen joku toinen kerta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrera on kyllä mainio vaihtoehto, jos joskus tekee mieli lukea vähän nopeampaa ja "kevyempää" :)

   Poista
 3. Vautsi! Mä siis tykkään tosi paljon täst teiän kirjotus- ym. tyylistä, voisinpa melkein mennä sanomaan, että meil on himas hieman sama meno! Wupalupadubdub! Ja sit kun on koira, niin se on kans tuollaista, että "karvakasan alta löytyi kirja" ;) Mut anyway, mulle tuli mieleen tällainen idea, että laitan teidän blogin, mun sinne "mitä blogeja luen"-kohaan (minkä oisin tehny toki muutenkin, mut vast sit joskus ku "muistaa" säätää niitäKIN asetuksia ;)) Mut ayway, peace, et ehdottelen. mut ois ihan super siistii (mutta EI pakollista), jos kehtaisit laittaa minut tuonne teidän "Näitä me luetaan"-kohtaan.. Sitten meidän lukijat vois mennä ristiin, no nyt tää alkaa kuullostaa jo härskiltä, no nyt mä alan miettii jo koko tän kommentin poistoo, mut päätänpä silti tämän nyt äkkiä lähettää, sillä on ihan hyvä fiilis, ja toivon, että se tästä viestistä hönkii teillekin hyvää mieltä! -Peeeace! (for real)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vau. Kiva jos kirjotustyyli miellyttää. Vähän vielä haetaan sellasta omaa tyyliä, kun bloggaaminen on vielä niin alkutekijöissään. Välillä joutuu vähän hillitsemään, kun teksti vois muuten lähteä vähän lentoon, toisaalta oispahan oma tunnistettava tyyli... Blogin nimi kyllä sopii meiän talouteen niin hyvin. :D Ja joo, lisäsin sunkin blogin tonne "Näitä me luetaan"-kohtaan. En edes tiennyt että sitä pitää välillä päivittää, että sinne tulee uudet blogit. Dididiiii, joo kiitos kivasta kommentista, hyvää mieltä se kyllä levitti tänne päin :D

   Poista
 4. ...ja sit jo vähän punastuttaa.
  Ja hei, btw mäkin olen ihan koukussa Pretty Litttle Liarsiin! Kannattaaks niit kirjoi alkaa lukee? Oon miettinyt, et ne on varmaan ihan menevää tekstii, et sellast kyl sen nyt kerran lukee, ja ehkä saattaa jättää jopa hyllyynkin.. ;) Kerran yks nainen jo tarjos, niit mulle ostettavaks, ensimmäiset viis, mut se ois pyytänyt VIISTOISTA EUROA KAPPALE, mikä on mun mielestä ihan hemmetisti liikaa, sanotaanko, et oisim maksimissaan, ehkä yhteensä maksanu sen, mut senki pitkin hampain, ni jäi sit ostamatta, enkä oo sen jälkeen niitä miettinytkään, ennenkö nyt :D
  http://arcakiraniia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo, me ollaan niin koukussa siihen sarjaan, että en tiiä onko meiän sana kauhean objektiivinen. Ollaan katottu sarjaakin jo kuusi kautta, vaikka välillä ollaan meinattu tulla hulluiksi sen kanssa, kun juoni alkaa menemään tosi paksuksi... :D

   No, noi kirjat on sellasta aika helppolukusta meininkiä, nuorten kirjoja kun on. Mut rohkeisin suositella, että kokeilee ainakin kahta ekaa. Ekassa kirjassa on tosi samanlainen juonikuvio vielä kun sarjassakin, mutta tokan osan kohdalla rupeaa tulemaan sitten jo eri asioita. Mä oon tosiaan lukenut jo viis näitä kirjoja ja Tommi kaks. Jos huonoja puolia haluaa hakea, niin kirjat on aina alkuun vähän hidastempoisia ja kertausta edellisistä on vähän liikaa. Jos kaipaa sellaista kepeää lukukokemusta, niin meille nää on ainakin ollut ihan jees.

   Kieltämättä myyjä vähän ylihinnoitellut kirjat. Me tilattiin CDON/Adlibris näitä useampia, kun sai 5e/kpl kovakantisina. Ainakin CDONilla on taas muuten BLACK FRIDAY tällä viikolla, joten kannattaa kurkkia jos sieltä löytyisi halvalla... Me ainakin katotaan jos ois jotain hyviä kirjoja :D
   Tiia

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!