perjantai 4. marraskuuta 2016

Marraskuun lukuhaaste - 30 sivua jokapäivä (päivittyvä postaus)

Eihän se meille mikään kovin suuri määrä luettavaa ole, mutta päätettiin ottaa osaa tähän lukuhaasteeseen. Lokakuun lopussa oli jo useampi päivä, ettei luettu, joten tällä haasteella on ollut mukava startata marraskuu. Tämä postaus tulee päivittymään tässä marraskuun myöden.


Tiia:

Lähtötilanteessa kartoitan kesken olevat kirjat ja tajuan, että mulla on 12 kirjaa kesken. Päätän nyt marraskuun aikana purkaa tätä keskeneräisten kasaa, enkä aloita uusia ennen kuin kesken olevia kirjoja on alle viisi. Onko muilla tapana lukea useampaa opusta samaan aikaan, vai luetteko yhtä kerrallaan? Mulla keskeneräisiä kertyy useita, kun päätän yhtäkkiä aloittaa jonkun uuden kirjan taasen ja se, jota parhaillaan luen jää vähän sivuun. Yleensä nyt ei ihan näin montaa kirjaa ole kesken ja tässä tilanteessa olikin hyvä havahtua tähän ja lähteä purkamaan vyyhtiä. Mulle tämä on siis lukuhaasteen lisäksi tällainen purkuhaaste.

tiistai 1.11. Laura Gustafssonin Huorasatua eteenpäin 50 sivua. Mukava aloitus haasteelle. Päädyin kuitenkin vielä aloittamaan Salla Simukan Sisarlan. 65 sivua. Yhteensä 115 sivua.
keskiviikko 2.11. Huorasatu loppuun, 60 sivua. Ensimmäinen kesken ollut kirja selätetty. Sven Nordqvistin Viirun ja Pesosen joulupuuhat loppuun, 90 sivua. Jay Asherin ja Carolyn Macklerin Sinä ja minä sitten joskus 30 sivua eteenpäin. Koko päivän saldo siis 180 sivua.
torstai 3.11. Sinä ja minä sitten joskus sai puhtia ja luin sitä 90 sivua.
perjantai 4.11. Sinä ja minä sitten joskus kahlattu loppuun, viimeiset 62 sivua. Sisarlaa 23 sivua ja 20 sivua Rosa Liksomin Unohdettu Vartti -kirjasta. Yhteensä 105 sivua.
lauantai 5.11. Sisarla loppuun, 97 sivua. Ihana kirja.
sunnuntai 6.11. Vähän kipeä olo, en jaksanut kuin kuunnella äänikirjana Sven Nordqvistin Viirun Syntymäpäivät.

maanantai 7.11. Kipeänä vieläkin. 30 sivua Hunter S. Thompsonin Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Iltaa kohden olo koheni ja halusin lukea jotain, en vain keskeneräisistä kirjoista meinannut keksiä mitään tarpeeksi helppoa luettavaa, jota kipeänä jaksaisi. Aloitin sitten James Bowenin Bobin joulun ja oikeastaan luin sen melkein yhdeltä istumalta (kävin välissä syömässä iltapalaa). Senkin jälkeen oli vielä lukuinto päällä, mutta kello näytti semmosia lukemia, että parempi suunnata nukkumaan. 159 sivua, joten koko päivän saalis 189 sivua.´
tiistai 8.11. Taas uuden keskeneräisen kimppuun. Marko Lempisen kirja Matti Hagman - Stadin kingi. Tämä tökki aiemmin, kun elokuussa aloitin. Vähän liian fanipoika tyyliin lueteltu tehopisteitä ja lätkäuraa. Kun kuulin 12.lokakuuta HIFK-legenda Hagmanin kuolleen, tiesin että kirja on vietävä päätökseen. Sain luetuksi 52 sivua eteenpäin ja vaikka aikamoista tapahtumien luettelemista tämä onkin, uskon saavani kirjan loppuun suosiolla. Tulihan se illalla luettua loppuun, 137 sivua, eli päivän saldo 189 sivua.
keskiviikko 9.11. Rosa Liksomin Unohdettu vartti  36 sivua.
torstai 10.11. Unohdettu vartti 35 sivua.
perjantai 11.11. Unohdettu vartti loppuun, 37 sivua.

Välipäivitys: Nyt 7 kirjaa saatu purettua kasasta pois ja kaksi keväällä aloitettua kirjaa päätin siirtää "parhaillaan luettavista" "luen joskus loppuun"-osastolle. Lisäksi yhden Bookbeatista aloitetun kirjan päätin siirtää TBR-listalle, koska ajankohta ei ole kyseiselle kirjalla oikein sopiva ja en ollut sitä kovin pitkälle ehtinyt aloittamaan. Äänikirjana kesken olleen Muumipeikko ja pyrstötähden päätin myös ottaa lukuun myöhemmin. Ei toiminut mulle äänikirjana. Mulla on tapana muumeja lukiessa lukea näitä juttuja teeveeohjelmasta tutuilla äänillä ja en päässyt siksi äänikirjaan sisälle. Tällä hetkellä kesken siis vain Hunter S. Thompsonin Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa.

lauantai 12.11. David Benedictus: Paluu puolen hehtaarin puistoon 213 sivua.
sunnuntai 13.11. Siri Kolu Kesän jälkeen kaikki on toisin, 112 sivua. Kalle Veirto The Next One 145s.
maanantai 14.11. Yuri Herreran Kartellin trubaduuri 30 sivua.

LUKUBLOKKI

sunnuntai 27.11. En ole enää muistanut lukublokin jälkeen kirjata ylös lukemiani sivuja. Olen lukenut aika vaihtelevasti, mutta yleensä joka päivä jotakin.

Tommi:

Lähtötilanne oli samankaltainen kuin Tiialla, lähes kymmenen kirjaa kesken. Itselläkin on tarkoituksena tuota kasaa hieman purkaa marraskuun aikana.

tiistai 1.11. Yuri Herreran Kartellin trubaduuri loppuun, n. 30 sivua + Jack Kerouacin Tristessaa eteenpäin n. 15 sivun verran.
keskiviikko 2.11. Louis-Ferdinand Célinen Linnasta linnaan eteenpäin 20 sivua ja Charles Bukowskin Eläkeläinen Kaliforniasta -runokirja, 120 sivua.
torstai 3.11. Dan Fanten Moottorisahasäkeitä -runokirja, 60 sivua.
perjantai 4.11. Riku Korhosen Emme enää usko pahaan, 70 sivua.
lauantai 5.11. Korhosta 90 sivua lisää.
sunnuntai 6.11. Korhosta taas eteenpäin, 45 sivua.

maanantai 7.11. Emme enää usko pahaan eteenpäin 50 sivua, sain kirjan loppuun.
tiistai 8.11. Célineä 30 sivua eteenpäin.
keskiviikko 9.11. Kesällä kesken jäänyttä Charles Bukowskin Tarinoita tavallisesta hulluudesta -novellikokoelmaa 35 sivua eteenpäin.
torstai 10.11. Bukowskin novelleja 30 sivua eteenpäin.
perjantai 11.11. Yuri Herreran Maailmanlopun merkkejä 40 sivua.
lauantai 12.11. Maailmanlopun merkit loppuun, 75 sivua.
sunnuntai 13.11. Kalle Veirto The Next One 145s. Sara Shepard Virheetön (Valehtelevat viettelijät #2) 100 sivua eteenpäin.

maanantai 14.11. Virheetöntä 40 sivua eteenpäin.
tiistai 15.11. Virheetöntä 30 sivua.
keskiviikko 16.11. Virheetön loppuun. 45 sivua.

maanantai 21.11. Stephen Kingin Hohto, 60 sivua.
keskiviikko 23.11. Hohtoa toiset 60 sivua.
torstai 24.11. Hohto 35s.
perjantai 25.11. Hohto 70s.
lauantai 26.11. Hohto 70s.

8 kommenttia:

 1. On minullakin aina useampi kirja kesken, mutta yleensä 4 tai 5 korkeintaan. 10 kuulostaa isolta määrältä, mutta mikäs siinä, on ainakin valinnanvaraa eikä tarvitse junnata saman kirjan kanssa koko aikaa. :D Teillä on mukavan monipuoliset pinot. Kartellin trubaduuri oli kiva pikku kirja, vähän erilainen mitä yleensä luen. Lukuinto teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 tosiaan on aika paljon, mulla on usein joku 6-7 kirjaa kesken, Tommilla taas ehkä 4-5... Jotenkin tällä hetkellä näitä tuntuu olevan muutama. Kiva kuulla, että olet pitänyt Kartellin trubaduurista. Välillä on kiva lukea jotain erilaista. Lukuintoa sullekin! :)
   Tiia

   Poista
 2. Mulla on useimmiten kesken vain yksi kerrallaan, toisinaan sitten otan muuta rinnalle jos tuntuu siltä että kaipaan jotain toisenlaista väliin. Oliskohan viisi ollu maksimissaan kesken.

  Tämä marraskuun haaste on kyllä huippujuttu, mulla kun meinaa välillä lukuaikaa huveta esim. netissä notkumiseen niin selkeä sivumäärätavoite tsemppaa keskittymään oleelliseen. :) Kolmena ekana päivänä viimeistelin Lars Sundin Colorado Avenuen, eilen aloitin Fred Vargasin dekkaria Jalattomat, elottomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yhtään malta lukea vain yhtä kirjaa, tai siis mulla on pari sellaista pidempää kirjaprojektia ja ne on ollut jo keväästä asti kesken. Jos ne saisin alta pois, niin varmaan joskus voisikin olla vain yksi kirja kesken. :D
   Joo, meillä on sama. Vähän liikaa tulee istuttua koneella, niin tämä haaste on saanut aikaan uudenlaista lukuinnostusta taas. Lukuintoa sinne!
   Tiia

   Poista
 3. Mukavia lukuhetkiä, mulla ei ole kuin kaksi kirjaa kesken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin sopivampi määrä, kun nää meidän :D Ollaan kyllä kumpikin saatu keskeneräisten pinoja pienemmälle. Mukavia lukuhetkiä sinnekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!