perjantai 18. elokuuta 2017

Syksyn uutuudet

Niinhän se menee, että vaikka itse on poissa kuvioista, niin kirjojahan tulee koko ajan lisää ja lisää. Kevään kirjoja ei ole tullut luettua, eikä niistä ole juuri tietoakaan. Katalogeja on silti kiva selailla ja siirtää katse tulevaisuuteen. En ole myöskään onnistunut kasvattamaan kauheaa TBR-pinoa kevään kirjoista, kun en ole muidenkaan blogeja juuri kevään ja kesän aikana kurkkinut. Ehkä keskityn siis näihin tuleviin. Aika moni on varmaan tehnyt keväällä tai kesän alussa omat postauksensa, mitä kirjoja syksyltä odottelee.

Innon katalogista bongaan Ulla Pyyvaaran ja Arto Timosen kirjan Naamat, haastattelu- ja valokuvakirja asunnottomuudesta. Aiheesta ei ole millään tavalla kokemusta, joten kirja olisi varmasti aika silmiä avaava.

Johnny Knigan katalogissa tulee vastaan tutunnäköinen kirja, Miikka Niirasen ja Pekka Salmisen Sä maksat, joka taisi olla jo kevään katalogista ja sitä on siitä lähtien odotettu. Sä maksat on realistinen romaani helsinkiläisten graffittimaalarien elämästä. Se herätti kiinnostuksen jo keväällä, sillä kirjan kirjoittaneet Niiranen ja Salminen ovat lähellä sydäntä Gasellit -räppiyhtyeensä ansiosta.

Juri Nummelinin toimittama Sadan vuoden unet, joka pitää sisällään suomalaisten kirjoittajien omia versioita muun muassa Grimmin veljeksien saduista. Rakastan satuja.


Muita kiinnostavia

Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas (Otava, kauno)
Annastiina Storm: Me täytytään valosta (S & S, kauno)
Nina Pulkkis, Liisa Vähäkylä: Muumeista miljoonabisnes (Siltala)
J.K. Rowling, Jim Kay: Harry Potter ja Azkabanin vanki  (Tammi, lapset, kuvitettu versio)
Michael Bond: Paddington lähtee lomalle (Tammi, lapset)
Astrid Lindgren: Kätken kirjeesi patjan alle (WSOY)
J.R.R. Tolkien: Hobitti (WSOY, Tove Janssonin kuvittama)
Satu Lepistö: Lintutarha (kauno, Gummerus)
Nathan Hill: Nix (kauno, Gummerus)
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Väärän kissan päivä (kauno, Atena)
Jennifer Niven: Yksi täydellinen päivä (nuoret, Karisto)
Fanny Zedenius: Makrameen maailma (käsityöt, Mäkelä)
Roald Dahl: Himo (novellit, Art House)
Anu Lahtinen: Hyvät, pahat, Hyvinkääläiset (historia, Siltala)

Jos oikein laskin, niin sain jo 17 kirjaa lisää kasvavalle TBR-listalle ja lisää vinkkejä varmaan karttuu syksyn mittaan muiden blogeista.

4 kommenttia:

 1. Sä maksat on mun lukulistalla kans! Ootan sitä niiiin paljon. Gasellit omia lemppareita kans, tosin täytyy myöntää ettei niiden uutta tuotantoa oo kovin paljoa tullut kuunneltua :D Mutta aikaisempi tuotanto (Kiittämätön ja Aina) on ollut soitossa ehkä jopa liiankin paljon monen vuoden ajan haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, siistii! Me ollaan kumpikin kuunneltu Gaselleja kumpikin alusta lähtien. :D Uuttakin kannattaa kuunnella. Meilläki Gasellit on aina varma valinta!

   Poista
 2. Enpä ole huomannutkaan, että Hobitista tulee uusi painos. Minulla itse asiassa on Janssonin kuvittama laitos, siinä on vaan erilainen kansi. En ole sitä vielä ehtinyt tosin lukea... olen vähän säästellyt, jo jokusen vuoden. :D Väärän kissan päivän jo ehdin lukea, on tosi hieno kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkin on itseasiassa yksi painos Hobitista, mutta ei Janssonin kuvittamaa, joten pitäisihän se katsastaa :D Ja hyvä kuulla, olen kuullutkin Väärän kissan päivästä jo useammilta kehuja! /Tiia

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!