lauantai 19. elokuuta 2017

Elokuun lukumaraton (päivittyvä)

Kirjablogeissa on tänä kesänä ollut jo kaksi kesälukumaratonia ja tämä on näistä kolmas ja viimeinen. Olemme ensi kertaa mukana. Maratonissa on siis 24h aikaa lukea ja osan tuosta ajasta on osuttava lauantaille 19.8.  Tällä kertaa maratonia emännöi Marika Oksa. Jos maraton alkoi kiinnostamaan, tässä linkki josta pääsette tutustumaan siihen. Tsemppiä kaikille osallistuville.

Omalla kohdallamme punnitsimme aloitammeko jo perjantain puolella, mutta Tommilla oli illasta edessä Pelicansin peli ja Tiia odotteli postin toimittavan paketin.

Aloitimme maratonin klo la 19.8. kello 01:00. Se tuntui hyvältä ajankohdalta, sillä teki mieli lukea ennen nukkumaanmenoa ja ehtisimme 24 tunnin puitteissa lukemaan tällä aikataululla hyvin myös lauantai-illan.

Tiia

Tarkoitus on ainakin alkuun purkaa muutamia kesken olevia kirjoja alta pois ja mahdollisesti sitten aloittaa uusia. 

1:00-2:05 Kuuntelin loppuun Sami Minkkisen äänikirjan Havaintoja parisuhteesta. Eli 1h 5 minuuttia kuuntelua. Kahden jälkeen painuimme pikkuhiljaa nukkumaan.

Heräilin yhdeksän aikaan aamulla ja 9:10-9:59 luin Estelle Maskamen Dimily-trilogian toista osaa Diminy - Tarvitsen eteenpäin  57 sivua.

10:15-11:04 Jane Austen Neito vanhassa linnassa äänikirja loppuun, 49 minuuttia.

12:00-12:44 Jatkan Maskamen Diminyä 49 sivua. Lukumaraton on lähtenyt mukavasti käyntiin.

13-16 Ruokailen, käyn suihkussa ja luen Diminyä satunnaisesti eteenpäin 106 sivua.

16:30-17:20
Diminy loppuun. 49 sivua. Nyt siis olen kuunnellut jo kaksi kesken ollutta äänikirjaa loppuun ja yhden kesken olleen lukenut loppuun.

Ja kun näin vauhtiin pääsin keskeneräisten kirjojen lukemisessa, luin loppuun myös kesken olleen Steven Rowleyn kirjan Lily ja mustekala, viimeiset 81 sivua. En muista milloin olen viimeksi lukiessani itkenyt, mutta nyt oli ihan pakko tihrustaa muutama kyynel.

20.20 Seuraavaksi kaivoinkin uuden kirjan esiin hyllystä, ensimmäisen jonka luin maratonin aikana kokonaan, Juha Mäntylän Milt. En tiennyt kirjasta etukäteen juurikaan, mutta se oli mukavan positiivinen yllätys ja luin sen kokonaisuudessaan, 191 sivua.

22.50 Yllätin itsenikin ja kaivoin William Van Hornin Aavemaan aarre Aku Ankka -sarjakuvakirjan (Ankantekijät #5) kaapista ja lukaisin sen. Luen liian harvoin sarjakuvia, joten onneksi sain idean. 192 sivua. Siitä jatkoin kohta lukien Bas Heymansin ja May Heymansin Taistelupari Aku Ankka -sarjakuvakirjan (Ankantekijät #12), jossa oli tismalleen sama sivumäärä, eli 192s.

20.8. 1:00 Lukumaraton tuli osaltani päätökseen, aloitin Roald Dahlin Jaakko ja jättipersikka, jota luin 49 sivua, kunnes alkoi väsyttämään ja kellokin lähestyi jo klo yhden maagista rajaa. Lopullinen sivusaldo näkyy alta. Nyt onkin hyvä aika hipsiä pikkuhiljaa nukkumaan ja todeta, että olen tyytyväinen maratonin tulokseen. Aika paljon sivuja tuli Aku Ankka -kirjoista, mutta olipas hauska lukea niitä pitkästä aikaa!

Loppujen lopuksi kuuntelin kaksi äänikirjaa loppuun, luin kaksi kesken ollutta kirjaa loppuun, luin kolme kirjaa kokonaan ja aloitin yhden.


Yhteensä
Äänikirjoja: 1h 54min
Sivuja: 966

Tommi

1:00-2:00 Aloitin Yahya Hassanin runkokirjan jota luin n. 100 sivua.

10:30-11:15 Luin Yahya Hassanin runokirjan loppuun, n. 70 sivua. Yhteensä 167 sivua.

14:50-16:20 Jatkoin aiemmin aloittamaani Stephen Kingin Tervetuloa Joylandiin -äänikirjan kuuntelua, 1h 30min.

17:00-17:25 Mia Röngän runoteos Maanalaiset linnut, 67 sivua.

18:00-19:45 Kingin äänikirjaa eteenpäin, 1h 45min.

23:00-01:00 Vielä kaksi tuntia lisää Kingiä,

Lisäksi luin muutaman Aku Ankan, yhteensä n. 200 sivua.

Yhteensä
Äänikirjoja 5h 15min
Sivuja: 430

21 kommenttia:

 1. Lukuintoa teille! Teillä onkin mukavan monipuolista luettavaa ja kuunneltavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Lukuiloa! Mukavaa seurata, miten teillä tulee sujumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ja niinpä, mukavaa kun on yhteisöllistä lukemista :)

   Poista
 3. Tsemppiä vielä maratonin viimeisille tunneille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Jos tässä jonkin loppurutistuksen vielä...

   Poista
 4. Loppu häämöttää. Onnea lopputaipaleelle.

  VastaaPoista
 5. Hienot saavutukset molemmilta! Keskeneräisten loppuunsaattaminenkin näyttää sujuneen varsin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maraton meni kyllä tällä kertaa oikein putkeen ja keskeneräisiä saatu alta pois. :)

   Poista
 6. Melkein tuhat sivua on huikea saavutus ja kiva, kun teitä oli mukana kaksi!
  On myös hauska nähdä, miten tässä vuosien varrella ovat äänikirjat pujahtaneet vaivihkaa mukaan. Ensimmäisillä maratoneilla niitä ei ollut ollenkaan, mutta nyt jo aika säännönmkaisesti. Minustakin on ihana vaihdella "lukumetodia"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maratonissa on mukavaa yhteisöllisyys, mutta mukavaa on sekin kun vierellä on toinenkin joka suorittaa samaa :D Ja kyllä, lukumuotoja on välillä kiva vaihdella. Äänikirjoja kuunnellessa pystyy kivasti puuhailemaan samalla jotain pientä mikä ei liikaa vie keskittymistä.

   Poista
 7. Mahtava saldo teillä! Keskeneräisten lukeminen loppuun on aina näillä maratoneilla palkitsevaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Tällä kertaa keskeneräisiä oli vielä useampia, niin mikäs sen parempaa sitten :)

   Poista
 8. Hieno ja monipuolinen saldo kummallakin! Neito vanhassa linnassa on ainut Austen, jota en ole lukenut ja se on roikkunut lukulistallani ikuisuuden. Ehkä minäkin pääsen sen pariin pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän sitä tuli monenmoista luettua ja kuunneltua. Lukumaratonin hienouksia :) Neito vanhassa linnassa oli itseasiassa mun eka Austen!! Suositus sille, vaikka mulla ei niin kokemusta Austenin tuotannosta olekaan, että onko samantyyppinen kuin muut kirjat.

   Poista
 9. Kiitos teille osallistumisesta! Saitte hienon sivumäärän kasaan, ja kivaa, että maraton on sujunut hyvin myös äänikirjojen parissa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!