keskiviikko 5. lokakuuta 2016

J.K.Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja salaisuuksien kammio


Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Kuvitettu versio
Tammi 2016
Arvostelukappale kustantajalta
259s

Jim Kayn kuvitus Salaisuuksien kammiosta on hullaannuttava. Heti kun sain kirjan käsiini, oli pakko ihastella kirjaa yhdessä Tommin kanssa. Haukoimme lähestulkoon henkeä kirjan sisällön nähdessämme. Onneksi ei kuitenkaan ehtinyt tulemaan tappelua siitä, kumpi kirjan lukee ensimmäisenä.

Harry Potter viettää kesälomaansa ankeissa meiningeissä Dursleyn perheen luona. Kaveritkaan eivät ole lähettäneet postia, joten Harrylla on yksinäistä ja hän kaipaa Tylypahkaan. Kotitonttu Dobby varoittaa Harry Potteria menemästä kouluun, koska jotain kamalaa tulee tapahtumaan lukuvuoden aikana. Harry ei välitä Dobbyn varoitteluista ja pian lentävät Weasleyn veljekset yhdessä autolla häntä hakemaan. Koulussa alkaa kuin alkaakin tapahtumaan hirveyksiä. Harry kuulee ääniä, joita muut eivät kuule. Joku alkaa hyökkäilemään koulun jästisyntyisten oppilaiden kimppuun. Koulun uusi opettaja Gilderoy Lockhart saa osakseen suurta ihailua, mutta leveän hymyn takana ei pääkopassa ehkä olekaan ihan niin paljon tietoa, kuin mitä hän yrittää väittää. Harry, Ron ja Hermione koittavat yhdessä saada kiinni sen pahuuden, joka tekee tuhoa Tylypahkassa.

Vaikka tapahtumat kirjassa eivät ole iloisia, on siihen saatu mukaan hauskuutta Lockhartin muodossa. Mies kysyy kokeissaan omaa lempiväriään ja muuta yhtä hulvatonta. Salaisuuksien kammio on jännittävämpi, kuin ensimmäinen osa Viisasten kivi. Jännittävää menoa on luvassa sitten seuraavissa kirjoissa lisää...

♥♥♥♥♥  

Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Puhelimen kamera ei täysin anna oikeutta kuville.

Tätä lukiessa alkoi ihan harmittamaan, ettei ole lukenut Viisasten kiveä tällä mahtavalla kuvituksella. Osa kuvista on kauniita, esimerkiksi kirjan kansi. Osa kuvista taas tietysti synkeämpiä, mutta kaikki kuvat miellyttävät silmää. En tiedä voiko Kate Greenway-mitalilla(Britannian arvostetuin kuvituspalkinto) palkittua Jim Kayta ylistää tarpeeksi, ehkä ei. 

On vaikea löytää sanoja kuvaamaan tätä kirjaa, rakastuin. Lukekaa itse, katsokaa kuvat niin tarkkaan kun voitte. Se on parasta mitä voin tästä kirjasta sanoa. Kuvia katsoessa suorastaan sukeltaa kirjan maailmaan ja kuvat tukevat hienosti J.K. Rowlingin ihanaa tarinaa. J.K. Rowlingin kerronta toimii mainiosti ja loppukohtauksissa oli oikeasti jännitys päällä. 

Jos jotain huonoa haluaa kirjasta hakea, niin kaksipalstaiset sivut vähän ärsyttivät. Ei nyt mitenkään kovasti, mutta vaikeutti hieman lukukokemusta.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!