perjantai 3. maaliskuuta 2017

Tiian helmikuu

Vuosi alkoi tammikuussa kirjojen osalta sutjakkaasti, mutta helmikuussa ei jatkunut samaan tahtiin. Eikä se sinällään haittaa, elämässä on ollut paljon muuta. Ihana Bertta-kissa lähti luotamme muihin maisemiin kuun alussa ja se pisti lukemisen paussille. Paljon muuta on sitten tullut kuitenkin puuhattua. Saimme vihdoin rämät sohvamme heivattua pois ja tilalle uudet ihanat nojatuolit. Olen puuhastellut pieniä askarteluja, ostanut uusia viherkasveja ja jopa saanut suurimman osan pidettyä hengissä (yksi koki karmean kohtalon), maalasin myös yhden tuolin. Oikeastaan koko sisustus on mennyt uusiksi tässä hötäkässä.
Etualalla valkoisessa ruukussa oleva mikälie-heinä tapettu. Ylärivillä aloe on sinnitellyt kohta vuoden ja kolminkertaistanut(ellei nelinkertaistanut) kokonsa. Mehikasvi on uusi, kaktus on kohta jo 9-vuotias (kuoleman partaalla tuon "pallon" takia. Anopinhammas porskuttaa eteenpäin ja on kasvanut korkeutta. Muorinkukkakin on ollut taloudessa jo vuoden päivät - still alive! 

Siitä tulikin mieleeni, havahduin tässä pohtimaan lukuintoa tai lähinnä sen puutetta. En oikeastaan koe sitä huonona asialla, sillä kaikelle on aikansa. Elämänmuutokset saavat usein mut jotenkin kovin levottomiksi ja olon sellaiseksi, että käyn ihan kierroksilla. Bertan poismeno oli sellainen asia, mutta ei ehkä yksinään se - sillä positiivisetkin asiat saavat usein mut levottomaksi jos ne vievät tarpeeksi liikaa tilaa ajatuksissa ja tekemisessä - niinkuin nyt tämä sisustuksen iso muutos.
Kirjahyllykin muuttui sisustuselementiksi.

Helmikuussa luin heti kuun vaihtuessa kaksi kirjaa tammikuulta loppuun, sitten tuli pieni tauko lukemisissa, vaan jotain kaipasin silti ja luin Sara Shepardin Sydämetön -kirjan joka on Valehtelevat viettelijät-sarjan seitsemäs osa. Ehkä lukublokista johtuen tuntuu että leipäännyin sarjaan nyt viimeisen kerran. En oikeastaan tiedä, miksi olen lukenut näitä edes näin pitkälle, ehkä siksi kun ovat mukavia ja passeleita välipalakirjoja - nyt vain tuntuu että seitsemän kirjaa riitti. Ystänpäivän lukumaratonilla luin Aleksi Delikouraksen (sori jos kirjoitan väärin..................)Nörtti: New Game -nuortenkirjan.

Tididii, koska olemme ennalta-arvattavia, kirjaostolakko petti tässäkin kuussa kun postiluukusta tipahti Suomalaisen kirjakaupan etukuponki viime vuoden ostoksien pohjalta. Mukaan tarttui ainakin Helen Fieldingin uusin Bridget Jones - Vauvapäiväkirja. Luin sen ja pidin.

Kokonaissaldoksi nousee siis lopulta viisi kirjaa. Ei kuulosta edes kovin pieneltä määrältä loppujen lopuksi, kaksi keskeneräistä, kaksi oli nuortenkirjoja ja yksi hömppä. Näiden viiden kirjan yhteiseksi sivusaldoksi tulee 1174 sivua ja olen tyytyväinen.

Viidestä kirjasta yksi oli kotimainen, loput neljä ulkomaisia. Kolme miesten ja kaksi naisten kirjoittamaa.

En ole blogannut yhdestäkään helmikuun luetusta kirjasta ja tammikuultakin on bloggaamattomia kirjoja. Niiden ainakin annan jäädä bloggaamatta, todennäköisesti myös helmikuun kirjat. Blogi ei kuitenkaan tule tiensä päähän, maaliskuussa postauksia toivottavasti tulee sitä mukaa, kunhan jotain saan luetuksi.

Mukavaa on ollut huomata, että olette pysyneet matkassa hiljaiselosta huolimatta ja uusia lukijoitakin (ainakin yksi!).

26 kommenttia:

 1. Oi, joskus nuorempana järjestin oman huoneeni kirjahyllyn värin mukaan. Olin jo ihan unohtanut moisen, mutta tuo kuva toi sen mieleeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo mukavaa pirteyttä - varsinkin kun kirjoja on vain tuo yksi hyllyllinen niin ei tarvitse olla missään aakkosjärjestyksessäkään kun löytää kyllä. :)

   Poista
 2. Voi ei Bertta-murua, olen pahoillani <3 Parempi puuhata, kun siltä tuntuu ja antaa ajatuksen vaeltaa siinä samalla, missä nyt vaeltaakaan. Olen samaa mieltä, että lukuinnon puuttuminen ei ole mitenkään vaarallinen asia, vaan kaikelle tosiaan on aikansa. Ja silloin jos ei luetuta, niin turha edes lukea.

  Minulle tulee yleensä vuosittain muutama totaalinen lukutauko eli en lue välttämättä kuukauteen suunnilleen mitään (korkeintaan lehtiä). Nämä siis yleensä, kun olen reissussa. Silloin en pysty keskittymään, koska käyn "ylikierroksilla". Komea värikoodattu hylly nyt teillä, tykkään!  Ja ihania viherkasveja ja suloiset koristekissat! Ihmettelinkin, mikä tuo "pallopääkaktus" on, mutta ilmeisesti sillä on jokin "vamma" eli ei kuuluisi olla tuollaista palloa päässä? Minä(kin) suosin mehikasveja, koska muita en saa pidettyä elossa (yritetty on) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ja niinpä, olet oikeassa. Koristekissat on ihanat, kirppislöytö. Pallopääkaktus koki aikanaan välikuoleman ja varsi oheni (oli varjoisassa paikassa ja sai vettä ehkä parin kuukauden välein)ja piikitkin lähti. Sitten kun se nostettiin valoon ja sai säännöllistä kastelua, se alkoi taas kasvamaan ja lähti kasvamaan leveyttäkin tosta päästä sitten :D Pitää vielä koittaa pelastaa se. Välillä tuntuu että vaikka miten ohjeiden mukaan kastelisi, niin joku menee mönkään. :D

   Poista
 3. Onpa kauniin näköinen tuo teidän kirjahyllynne!

  Täällä me lukijat olemme ja on ihanaa että olet palannut blogimaailmaan. Hyvää kirjantaita ja maailman kirjojen päivää - ja hyviä lukuhetkiä iltaan <3

  VastaaPoista
 4. Minullakin on välillä ollut pitkiäkin lukutaukoja, mutta ei se haittaa. Ihana kirjahylly teillä!

  VastaaPoista
 5. Tuo kirjahylly on kivan piristävä, suorastaan herkullinen. Minun kirjojen pitää olla aakkosjärjestyksessä, koska aivot toimivat vain järjestyksessä. Kirjakaupassakin huomaan laittavani sekalaiset korit järjestykseen.
  Lukutauot tekevät vain hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon aakkosjärjestyksen, se onkin varmaan kätevin ja helpoin. Sitten vielä jos kirjoja on paljon niin aakkos- tai aihejärjestys varmasti toimivin ratkaisu. Meillä on vaan tää yks hylly, niin ihan hyvin löytää kirjat :D Juu, onhan se hyvä elämässä olla välillä erilaisia asioita, eli tuskin lukutauko tosiaan pahaa tekee!

   Poista
 6. Kerrassaan sähäkkä kirjahyllynne on oikea ilopilleri! Tuossa uudistamisessa ja touhuilussa elämänmuutosten jälkeen on paljon tuttua ja se lienee toimivuudessaan osa tapahtumain käsittelyprosessia ja tervettä eteenpäinmenoa... On aika lukea ja postata ja aika vornia sykkyrässä lämpimässä ja antaa ajatusten vain vaeltaa sekä tunnistaa, kun sormenpäissä alkaa taas kivasti kutitella. Hyvänmielen viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista, olet aivan oikeassa. <3 Hyvää viikonloppua!

   Poista
 7. Otan osaa Bertan poislähtöön♥♥♥

  Olen varsin vakuuttava puutarhailija, mutta hirmuinen sisäkukkakiller. Voisimme ihan vaihtaa kokemuksia:) Pidän paljon viirivehkoista ja ne ovat myös parhaita sisäilman kannalta ja ovat niin sisustuksellisia, että niiden ohi mennee vain hortensia. Ostin edullisesti kaksi jättimäistä viirivehkaa Plantagenista ja olkkari on kuin uusi. Toisaalta tiedän, että eivät ne kauaa minulla viihdy. Nyt en uskaltanut edes istuttaa niitä, vaan ne ovat edelleenkin kaupan muoviruukuissa ja kauniit suojaruukut päällä: Laitan joskus vähän lannoitetikkuja ja katson mitä tapahtuu.

  Nyt minullakin on kirjoja, joite olen lukenut, mutta joista en ole blogannnut. Olen halunnut lukea myös ilman muistiinpanoja ja post it -lappuja.

  Mahtavaa maaliskuuta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotoista. <3 Puutarhaa meillä ei ole, joten kokemuksia vain näistä sisäkasveista, helpoimpia taitavat (ainakin meille) olla kaktukset, mehikasvit, anopinhammas ja muorinkukka. Juu, niin se on meilläkin, kaupan muoviruukuissa ja suojaruukut päällä. Yksi on kyllä uudelleen-istutettu ja varmaan se joillekin tekisi ihan hyvää :D
   Tietty rentous on hyvä pitää, vaikka sitten välillä juuri noin ilman muistiinpanoja. Mukavaa maaliskuuta sinullekin. <3

   Poista
 8. Minullakin on yksi kirjahylly värien mukaan järjestettynä. Erityisesti punaiset ja oranssinkeltaiset rivit ovat mukavan pirteitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli kokonaisuutena pirtsakka, parin kirjan paikkaa voisi ehkä vaihdella jos jaksaisi hifistellä. Jokatapauksessa, kumman piristävä muutos!

   Poista
 9. Ihana tuo kirjahylly!! :) Bertan poismeno on surullista... osanottoni. Aina ei jaksa lukea yhtä paljon eikä blogatakaan. Niin muuten, hauska se teidän kirjanostolakkonne! :D Minä en edes yritä pitää sellaista, koska ei se onnistuisi kuitenkaan, niin kuin ei teilläkään näköjään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)<3 Juu, nää on nää lakot vähän tällasia, mutta toisaalta yleensä me ostellaan kirjoja ihan liikaa, että onhan tuo kirjojen ostelu sentään VÄHENTYNYT, hah. :D

   Poista
 10. Onpas teillä hylly järjestyksessä ja onneksi olkoon! Voititte kirjablogini arvonnassa Tanja Kaarlelan kirjan Lasissa on tyttö. Laittakaapa osoite minulle: riittacita@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirja saapuikin jo perille, eli kiitos siitäkin :)

   Poista
 11. Oi, pahoittelut Berta-kissan poismenosta. Se on kova pala, tiedän omasta kokemuksesta. Minäkin ihastelen muiden kanssa teidän kirjahyllyn värejä. Voimia ja jaksamista! <3

  p.s. Kiva, kun luit Nörtin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Nörtti oli oikein passeli välipalakirja ja oli hauskaa, miten some on muutamassa vuodessa muuttunut!

   Poista
 12. Voi miten kiva hylly teillä!
  Minulla ei ole oikein mitään järjestystä, ei väri-, aakkos- eikä aihejärjestystä. Kannoin viimeksi järjestystä yrittäessäni kirjoja huoneesta toiseen, niin että nyt on edes saman kirjailijan kirjat suurinpiirtein peräkkäin samassa hyllyssä, vaikka ovatkin keskenään erilaisia, osa pieniä taskukirjoja, osa kovakantisia, osa englanniksi tai ruotsiksi.

  Tuo pallopääkakaktus on hauska, ihme että pysyy vielä pystyssä. Minullakin on täällä kukkien keväthuolto mielessä. Kevätaurinko saa katsomaan ympärilleen.

  Voi Bertta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mä tykkään kovasti järjestellä kirjahyllyä ja no vähän kaikkea muutakin. :D Ei yleensä pitkään tavarat homehdu kaapeissa käyttämättä, kun jo laitan kiertoon. Tuossahan nyt meilläkin eri korkuisia kirjoja vierekkäin, eikä haittaa, tuo vähän kontrastia ehkä.

   Kaktuksella on nyt sellainen tukipuusysteemi, en oikein tiedä mitä sille voisi tehdä pelastaakseen :D Ja kyllä, on ihanaa kun on valoisaa - ihan eri tavalla kiinnittää huomiota ympäristöön - ja pölyn määrään! Olen nyt uskaltautunut ottamaan enemmän viherkasveja sisustukseen, sekä muistanut jopa kastella niitä.

   Poista
 13. Käykääpäs kurkkaamassa tällä sivulla. Siellä kirjoitukseni lopussa on kiitos teille:
  http://marjatankirjat.blogspot.fi/2017/03/blogitunnustus-bloggaajaystavalta-miksi.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!