perjantai 11. marraskuuta 2016

Charles Bukowski, Robert Crumb: Vitsit vähissä

Ensimmäinen novelli novellihaasteeseen. Ompulle vielä kiitos tämän haasteen järjestämisestä ja tietysti myös keskustelun avauksesta novellien suhteen. Tärkeä haaste. Tämä on ensimmäinen Bukowski, jonka blogiin esittelemme, vaikka teksteissä Buko onkin pariin otteeseen jo mainittu. 
FANZINE 1986
17s.
Oma ostos

Kyseessä on Charles Bukowskin ja Robert Crumbin yhteistyönä tehty kirjanen (ööm... lähinnä lehtinen, tai mikskä tätä nyt sanoisi? Läpyskä). Julkaistu Soundi-sarjan numerona 31. Crumb ja Bukowski ovat tehneet yhdessä toisenkin novellin, Bring me Your love, jota tosin ei ole suomennettu. Crumb on kuvittanut myös Bukowskin kuoleman jälkeen ilmestyneen Lounaalla -kirjan.

17 sivuinen novelli ei kovin pitkää aikaa vaadi tullakseen luetuksi – ja kuvituksen ansiosta tekstiä ei kovin montaa sivua edes ole. Kirjassa seurataan Manny Hymannia, koomikkoa, joka huvittaa lähinnä vain itseään. Novellin plussapuoliksi voinee lukea Crumbsin mahtavan ja yksityiskohtaisen kuvituksen, tykästyin siihen jo lukiessani Lounaalla -teoksen ja tätä Manny Hymannin keikkaa kuvaavaa novellia Crumbsin kuvat täydentävät täydellisesti. Parempaa kuvitusta tähän novelliin ei voisi saada. Ei ehkä Bukowskin parhaita novelleja, mutta lyhykäisyydessään ja kuvituksella kyllästettynä hetken viihdytyksen tuova.

Novellihaasteeseen luetut: 1

2 kommenttia:

 1. Kiitos vielä teille, kun lähditte haasteeseen mukaan. Bukowski on ... no ... Bukowski. Hienosti pyörähti haaste teidän osalta käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bukowskia ei voisi paremmin kuvailla! Me tykätään kumpikin Bukowskista, mutta aika hyvin ymmärretään niitäkin joihin ei miehen jutut uppoa... Bukowskin novellikokoelmia löytyy hyllystä, että Bukowskin novelleja taidetaan lukea enemmänkin tähän haasteeseen. Kiitos sulle haasteen järjestämisestä, mielellään osallistutaan. Luetaan jonkin verran novelleja, mutta ainahan sitä voi pistää vielä paremmaksi. :)
   Tiia

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!