lauantai 8. lokakuuta 2016

Riikka Hedman: Sämpy - Kissan vuosi


Sämpy - Kissan vuosi

Voih, tässä kirjassa lepää niin silmä kuin mielikin.

Sämpy on kolmevuotias maatiaiskissa, jonka elämää kirjassa seurataan hienoin kuvin. Vaikka Sämpy on maatiaiskissa, todella paljon on kyllä norjalaisen metsäkissan näköä, joka jo takakannessa mainitaankin. Sämpy perheineen ja kissakavereineen asuu Oulun seudulla, joka näkyy kirjassa murteena. Lyhyet kuvatekstit toimivat hauskoina tilannekatsauksina, Sämpyn näkökulmasta tietenkin. Kirjassa edetään Sämpyn vuotta keväästä kesään, syksyyn ja viimein kylmään talveen. Keväällä herää mielenkiinto tutkimusmatkoille, Sämpy kieriskelee hietikolla ja talviturkki ohenee ohenemistaan. Kesän tullessa on turkki ohentunut sopivasti ja Sämpy tekee pitkiä retkiä sekä jakaa hienoja kissakokemuksiaan kaverinsa Elmerin kanssa. Syksyllä tuodaan karvojen mukana neulasia kotiin ja talvella vastaavasti paksuuntuneeseen turkkiin tarttuneita lumipalloja.

Sämpy - Kissan vuosi
Kuvassa Sämpy ylittää valaanluut leikiten ♥

Sämpy-kissa on valloittanut sydämiä netissä. Hyväntuuliset kuvat ja ilmeikkään Sämpyn mietteet ovatkin keränneet jo 20 000 tykkäystä Facebookissa. Tähän kirjaan on koottu Riikka Hedmanin upeita kuvia painettuna hyvälaatuiselle paperille. Kirjassa esiintyy useeaan otteeseen myös yllä mainittu Elmeri, jonka kanssa pidetään pesutuokioita ja painitaan niin kesällä, kuin talvellakin. Kirjassa nähdään myös perheen kolmas kissa, Nelli, josta Sämpy ei niinkään pidä. Tähän asetelmaan pystyn samaistumaan, meilläkin kolme kissaa, kaksi poikaa ja yksi neitokainen. Pojat leikkivät ja painivat keskenään runsaasti, sekä jokapäiväisesti söpöilevät yhdessä - Bertta-tyttö taas jää täysin ilman poikien huomiota.

Sämpy on kaunis valokuvakirja, jossa on hyvänlaatuiset kuvat, joista suorastaan aistii vuodenajat hyvin vahvasti. Kirja takaa hyvän mielen ja kuvia ja tekstejä palaa jälkikäteenkin tutkailemaan, niin sympaattisia ne ovat. Vastedes jatketaan Sämpyn seuraamista Facebookissa, niin saadaan jatkossakin osamme näistä ihanista kuvista ja Sämpyn hauskoista ajatuksista. Murre sopii kirjaan mainiosti. Riikka Hedman on toteuttanut hienon työn.

♥♥♥♥

Mahtava lahja kissaihmisille, vaikkapa pukinkonttiin! Niihä ne mainoksissaki tuppaa sannoo.

Vaikka hieman päälle 160-sivuinen kirja onkin nopealla selauksella selattu läpi, se kestää kyllä useammankin lukukerran. Itse olen kuviin jo palannut muutamaankin otteeseen. Sämpy-faneille ehdoton suositus.

Kustantamo S&S 2016
Arvostelukappale

Tiia

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kukapas ei tulisi hyvälle mielelle kissakuvista. <3 Ihana idea kuvakirjalle. (Huoh, sain niin paljon kirjotusvirheitä kahteen lauseeseen, että poistin aiemman viestin. :D)

  VastaaPoista
 3. Jaahas, Sämpy pitää ehdottomasti etsiä käsiin! Minulla on vain yksi kissa, norjalainen metsäkissa nimeltä Sissi. Se on nimensä veroinen - jos kulkisi pihalla vapaana kaikki pikkulinnut ja oravat olisivat vainaita!

  Sissi laittaa terveisiä teidän karvakamuille💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ihana Sissi. Norjalaiset metsäkissat on niin ylväitä ♥ Bobo, Harta ja Bertta lähettävät terveisiä takaisin.
   Ja kyllä, suosittelen ehdottomasti Sämpyä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!