tiistai 4. lokakuuta 2016

Seitsemännen taiteen tarinat-koostepostaus

Oksan hyllyltä -blogissa alkoi jo viime vuoden puolella lukuhaaste, jossa on tarkoituksena lukea elokuviin liittyviä kirjoja, tai katsotaan elokuvia, jotka perustuvat kirjaan tai toisinpäin. Haasteaika päättyy 5. lokakuuta ja vaikka nyt aika viime tingassa päätettiin ottaa tähän osaa, niin koitettiin nyt tähän mahdollisimman hyvin koostaa.


Kun on työpöytäkin siistitty, niin on mukava postauksia kirjoittaa.
Haasteessa on erilaisia kategorioita luetuille kirjoille, mutta meillä taitaa olla kirjoja vain näihin kohtiin:


Kirjat, joista on tehty elokuva 

Tähän meillä sopii useampikin kirja, tässä ensin ne joista on postaus jo.

Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli, joka oli Tiialle tuttu jo lapsuudesta ja ei tuottanut pettymystä nytkään. Tästä ollaan joskus koitettu katsoa elokuvaakin yhdessä, mutta dubbaukset olivat niin karmeat ja tönköt, että katselukokemus piti lopettaa lyhyeen. 
Hunter S. Thompson: Rommipäiväkirja, johon Tiia ihastui kovasti ja aikookin lukea lisää Hunter S. Thompsonia, onneksi sitä löytyy jo hyllyssä odottamassa. Itseasiassa tätäkin ollaan elokuvana koitettu katsoa, mutta tylsyyden takia jäi kesken sekin. Taidetaan olla hieman huonoja katsomaan leffoja.

A.A.Milne: Nalle Puh, josta löytyy maininta Lastenkirja-postauksesta. Samaisesta postauksesta löytyy myös Michael Bondin Karhuherra Paddington, josta on parin vuoden sisään tehty myös elokuva. Postauksessa myös sivutaan paria Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntä-kirjaa.
Emily Giffin: Rakkaus lainassa. Ei onnistunut säväyttämään. Kirja harvoin jää kesken, mutta tämä ei kyllä Tiialle maistunut ja lukeminen tuntui tyhjänpäiväiseltä puurtamiselta. Huomattiin jokunen kuukausi sitten, että elokuva olisi tullut telkkarista, vaan jäi kyllä väliin. 
Lisää chick-lit kirjoja joista on tehty elokuva, on myös tullut luettua, mm. Helen Fieldingin Bridget Jones: Elämäni sinkkuna ja Bridget Jones: Elämä jatkuu. Nämä olivatkin jo tuttua kauraa ja mukavan kepeätä viihdettä luettavaksi silloin tällöin. 
Chick-lit linjalla mennään myös Sophie Kinsellan Himoshoppaajan salaiset unelmat- kirjan kohdalla, joka myöskin Bridgetien tapaan kevyttä viihdettä. Elokuva ollaan katsottu yhdessä, joskin se taisi suuresti poiketa kirjasta. Suuretkin juonikuviot olivat aika erilaiset.
Tommi luki J.R.R. Tolkienin Hobitin kesällä ja piti lukemastaan. Kirjojen pohjalta tehdyn trilogian avaus tuli lauantai-iltana televisiosta ja katsoimme sen. Sunnuntaina olisi tullut toinen osa, mutta päätimme jatkaa trilogian katsomista toisella kertaa, vaikka ihan viihdyttävä kolme tuntinen telkkarin ääressä kuluikin. 
Tiia luki Charles Bukowskin Pystyssä kaiken aikaa, mutta se ei lukeutunut suosikkeihin Bukowskin kirjoista. Kirjasta on tehty Factotum-elokuva.



Muita kirjoja tähän sopivia kirjoja ollaan luettu mm. J.K.Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi, Augusten Burroughs: Juoksee saksien kanssa, Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär, Christiane F.: Huumeasema Zoo, Tove Jansson: Muumiperhe Rivieralla (josta ollaan katsottu elokuvakin).


Kirjassa elokuvakansi 

Tommin lukemana Jack Kerouac: Matkalla 


Fiktiiviset kirjat, joissa kuvataan elokuviin liittyvää toimintaa

Charles Bukowski: Hollywood, joka kertoo tyypilliseen tapaan Bukowskin alter egon Henry Chinaskin elämästä, tällä kertaa kertoen Baarikärpänen-elokuvan käsikirjoitusprosessista ja elokuvan kuvauksista. 

2 kommenttia:

  1. Kiitokset osallistumisesta haasteeseen. :) Minullakin jäi Hobitti-trilogia väliin, mutta kirjan olen lukenut - ja hieman ihmettelen, miten tarinasta on saatu venytettyä asiaa kolmeen elokuvaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle haasteen järjestämisestä. :) Ja kieltämättä tuo on mietityttänyt meitäkin. Yleensä elokuvissa oikastaan kirjan juonesta, mutta Hobitissa on taidettu tehdä vähän toisin, kun kolme pitkää elokuvaa saatu aikaiseksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!